Нападателят на Реал Мадрид Гонсало Игуаин може и да ядоса някои фенове на отбора като заяви, че според него в момента Барселона е най-добрият отбор в света.

Столичани продължават да преследват каталунците в класирането и макар да изостават с 2 точки от тях в класирането вярват, че биха могли да ги свалят от върха и да грабнат титлата.

„Въпреки че Реал е най-добрият отбор в историята, в настоящия момент Барселона е №1 на света. Трудно ми е да кажа това, но трябва да го призная” заяви Игуаин в интервю за вестник „АС”. Той похвали и сънародника си Лионел Меси.

„Хората могат да харесват когото си искат, но според мен сега Меси е най-добрият футболист на планетата. Той спечели Златната топка, бе избран за играч на годината на ФИФА и смятам, че тези награди са доказателства за качествата му” добави той.

Игуаин все пак е на мнение, че столичани имат сили да завършат сезона с отличие, като спечелят или титлата в Испания или Шампионската лига. „Силно се надяваме, че ще можем да станем шампиони на Европа на „Бернабеу”. Това ни мотивира допълнително и ще бъдем силно разочарование, ако се провалим. В първенството също имаме шансове”.

Той е на мнение, че е успял да спечели доверието на треньора Мануел Пелегрини със силното си представяне. „Трябваше да се боря много за титулярно място и да положа сериозни усилия, защото не ми бе лесно. Миналия сезон бях водещ голмайстор на отбора, но през този започнах на пейката, но не се предадох, защото зная на какво съм способен” каза още Игуаин.