Снощи Лионел Меси изигра един от най-добрите мачове в кариерата си, след като направи хеттрик за победата на Барселона над Валенсия с 3:0.

Това бе 4-ото подобно постижение на играча, който преди това наниза три гола при 3:3 срещу Реал Мадрид през март 2007, при 3:1 над Атлетико за купата на Краля миналия януари и през този сезон при 5:0 над Тенерифе като гост.

По всичко изглежда обаче, че той е на път да направи най-добрия сезон в кариерата си, тъй като вече има 29 попадения през кампанията. През миналия завърши с 38, така че спокойно може да подобри постижението си.

Освен това Меси води при голмайсторите в първенството с 22 гола, като почти сигурно също ще подобри миналогодишното си постижение, когато завърши с 23.

„Няма как да не бъда недоволен. Спечелихме ценна победа, от която имахме нужда. Най-важен бе първият гол, който ни успокои и ни помогна да спечелим, особено след като на почивката резултатът бе 0:0. Поздравления и за Виктор Валдес, който със спасяванията си също много ни помогна” коментира Меси.