Формула 1 ще остане без Михаел Шумахер през новия сезон. Това пише "Билд" днес. Най-тиражираният вестник в Германия твърди, че 7-кратният световен шампион ще обяви решението си да се откаже след края на сезона след състезанието на Монца в неделя. "Шуми: остават само 4 състезания" е заглавието на материала.

Както е известно, договорът на Шумахер с Ферари изтича след края на сезона и спекулациите дали той ще остане, или ще си тръгне, вървят с пълна сила. "Билд" обаче смята, че 37-годишният пилот е решил да приключи 15-годишната си бляскава кариера независимо от това дали ще спечели титлата, или не. В момента той изостава с 12 точки от Фернандо Алонсо. Той ще обяви това след състезанието в Италия, което ще бъде №250 за него във Формула 1.

Сред причините за решението му е фактът, че Скудерията не може да му гарантира кола, с която той да се бори отново за титлата през 2007 година, както и напускането на Рос Браун, благодарение на когото Шуми записа някои от най-големите си победи. Освен това се очаква Ферари да обяви, че Кими Райконен ще замести германския пилот през новия сезон, като финландецът ще бъде партньор на Фелипе Маса. Младият бразилец спечели първата си победа в Турция и в италианския отбор са останали много доволни от неговото представяне.