Испанският шампион Барселона отрече да е давал обещание на Арсенал относно капитана на лондончани Франсеск Фабрегас.

Вчера президентът на Артилеристите Питър Хил-Ууд обяви, че от каталунския клуб са се съгласили през лятото да не отправят предложение за футболиста, за когото отдавна се говори, че може да се върне на „Камп Ноу”.

Сеск напусна Барса още през 2003-а, когато бе на 16 години, но се превърна в един от най-добрите халфове в света. Липсата на трофей в Северен Лондон обаче, кара мнозина да вярват, че той ще се съгласи да върне в родния си тим.

„Ако Барселона прецени, че той е необходим на отбора, ще започне преговори за неговото привличане. Никога не сме казвали, че няма да направим опит да купим Сеск Фабрегас, така че ще видим какво ще се случи” заяви Бегиристайн пред испанските медии.

Вчера Арсенал загуби от Тотнъм с 1:2 и това на практика го извади от борбата за титлата, тъй като Артилеристите изостават с 6 точки от Челси 4 кръга преди края. Това означава, че за 5-и пореден сезон феновете на състава няма да могат да празнуват трофей, което със сигурност ще подсили спекулациите, че Фабрегас ще напусне отбора. Говори се, че Реал Мадрид също следи ситуацията около него.