Една от звездите на Тотнъм Уилсон Паласиос призна, че е бил на път да се откаже от футбола, след като е научил за смъртта на брат си.

25-годишният футболист е бил информиран преди малко повече от година, че брат му Едуин е бил намерен мъртъв, след като е бил отвлечен, 18 месеца по-рано.

През този сезон хондураският национал, който ще участва с родината си на Мондиала в ЮАР, е една от ключовите фигури на Тотнъм и именно той е един от "виновниците" за възхода на лондончани.

"Наистина е вярно, че бях близо до отказване. Причината да продължа да играя е, че моята мечта винаги е била да бъда футболист, а освен това семейството и приятелите ми ме окуражаваха постоянно с думите "продължавай", "продължавай", заяви Паласиос.

Уилсон Паласиос ще завърши една емоционална година, след като отиде на Световното първенство в ЮАР със своята родина.

Хондурас не е играл на Мондиал от далечната 1982 година, когато страната игра на Световното първенство в Испания.

Бившият халф на Уигън пък призна, че той и съотборниците му ще дадат най-доброто от себе си и ще направят всичко възможно Хондурас да се представи достойно.

Отборът на Хондурас е в Група "Н", заедно с отборите на Чили, Швейцария и Испания.

"Ние всички знаем, че Фернандо Торес е един от най-добрите нападатели в света. Ние обаче имаме също добри играчи", смята халфът.

"Това, че сме на Мондиала, е невероятно за всички - за моето семейство, за цялата ни страна, и най-вече за мен. Ние не сме участвали там вече повече от 25 години. Паднахме се в наистина много трудна група, но това е добър шанс за нас да се справим добре. Очакваме с нетърпение старта на Световното", завърши Уилсон Паласиос.