Първата ни ракета Григор Димитров стартира днес кампанията си на супер турнира в Куинс клъб, Лондон, с общ награден фонд 627 700 евро, като среща в първия кръг преминалия през ситото на квалификациите представител на домакините Алекс Богданович.

Димитров получи “Уайлд кард” от организаторите, които го определиха като един от най-перспективните млади състезатели, който миналата година остави много приятни впечатления с представянето в английската столица.

Интересен факт е, че Димитров и Богданович се срещнаха миналата година на турнира на тревна настилка от веригата “Чалънджър” в Нотингам, когато българинът стигна до труден успех с 2:1 сета.

Престижният турнир в Лондон открива сезона на трева, като кулминацията е след три седмици с началото на третия за сезона турнир от Големия шлем – Уимбълдън.

Водач в схемата в Куинс е световният номер 1 Рафаел Надал, който е победител в надпреварата през 2008-ма година, а освен испанецът основни претенденти за трофея са Новак Джокович, Анди Мъри, както и четирикратният носител на титлата – Анди Родик.

Програмата на по-интересните двубои за днес:

  централен корт
14.30 ч. Джейми Бейкър
  Денис Истомин
следва Джеймс Уорд
  Роби Джинепри
следва Кей Нишикори
  Ришар Гаске
следва Григор Димитров
  Алекс Богданович

Мачът на Григор Димитров ще бъде предаван пряко по Евроспорт около 19.00 часа българско време