Световното първенство в ЮАР ще се окаже първо в много отношения, но за съжаление едно от тях ще бъдат множеството обири и инциденти. Последен от южноафриканската "гостоприемност" се опари националният отбор на Гърция, след като трима футболисти олекнаха с близо 2 000 долара.

Докато играчите били на тренировка, стаите им претършували "любезни" домакини и  прибрали 1 921 долара, като само благодарение на бързата реакция на хотела, гърците са решили да не задълбават в случая.

Говорителят на южните ни съседи Михаел Цапидис сподели, че целият щаб е "изключително доволен" от начина, по който хотелиерите са се отнесли към случката, като по всяка вероятност е последвало солидно обезщетение.

"За нас това не е голяма работа. Инцидентът е нещо, което може да се случи навсякъде по света", коментираха още гърците.

Както е известно, преди ден от крадци пропищяха и трима журналисти, които останаха без пари, документи, акредитации, камери и лаптопи. Единият от извършителите на въоръжения грабеж обаче бе задържан посредством сигнала на откраднат телефон.

Сигурността остава най-спорният момент при организацията на това Световно първенство, като днес стана ясно, че при трагичен инцидент с туристически автобус са загинали двама британци, а 21 души са били ранени.