Южна Корея - Гърция, "Нелсън Мандела Бей Стедиъм" (Порт Елизабет), 14:30 часа - пряко в Gol.bg

Южна Корея

Отборът: Нападателят Лий Донг-Гоок се възстанови от проблем в подколянното сухожилие и е доста вероятно да е на терена днес. Капитанът на тима Парк Джи Сунг също имаше подобен проблем, но и той вече е готов за игра, след като пропусна приятелската среща с Испания. Очаква се треньорът Хю Юнг-Моо да заложи на схема 4-4-2.

Форма: В последните два мача южнокорейците допуснаха загуби, като тази от Беларус има защо да е притеснителна. Срещу Испания обаче показаха добра игра и определено са способни на изненади.

Южна Корея 0:1 Испания 3 юни
Южна Корея 0:1 Беларус 30 май
Южна Корея 2:0 Япония 24 май
Южна Корея 2:0 Еквадор 16 май
Южна Корея 2:0 Кот д'Ивоар 3 март

Вероятен състав: Лий Вун-Яе, Ча Ду-Ри, Лий Юн-Со, Чо Юн-Хюн, Лий Юн-Пьо, Лий Чун-Юн; Ки Сун-Юн, Ким Юн-Воо, Парк Джи-Сун, Парк Чи-Юн, Йом Ки-Хюн


Гърция

Отборът: Вангелис морас ще пропусне мача заради контузия в глезена, което означава, че халфът Костантинос Кацуранис може да се върне в центъра на отбраната, за да го замести. Василис Торосидис и Гюркас Сеитаридис също се оплакваха от различни проблеми, но вече са здрави и ще могат да започнат.

Форма: Тази година далеч не започна успешно за гърците, които в три контроли записаха две загуби и едно равенство. Определено не изглеждат в оптимална форма.

Гърция 0:2 Парагвай 2 юни
Гърция 2:2 Северна Корея 25 май
Гърция 0:2 Сенегал 3 март
Гърция 1:0 Украйна 18 ноември
Гърция 0:0 Украйна 14 ноември

Вероятен състав: Цорвас, Сейтаридис, Кирякос, Пападопулос, Торосидис, Кацуранис, Нинис, Карагунис, Самарас, Салпигидис, Гекас


Прогноза

Южна Корея носи най-сериозните очаквания за добро представяне от "азиатския квартет", но двубоят срещу Гърция няма да е никак лесен. Южните ни съседи знаят как да се бранят, но имат проблеми в защита и формата им изглежда притеснителна. За сметка на това обаче гърците имат ръстово преимущество срещу относително ниските защитници на Корея. Шансовете и на двата отбора са равни, затова сме готови да прогнозираме и равен резултат.

Резултат: 0:0