Аржентина - Нигерия, "Елис Парк Стеидъм" (Йоханесбург), 17:00 часа - пряко в Gol.bg

Аржентина


Отборът:
Диего Марадона няма никакви проблеми с контузени футболисти. Отборът тренира добре през последната седмица и се измъкна невредим в два учебни мача. Физиотерапевтът Фернандо Синьорини имаше опасения относно умората у Лео Меси, който изкара дълъг и тежък сезон, но надали дон Диего ще рискува да започне без най-добрия си футболист.

Форма:
В официалните контроли "гаучосите" разбиха всичко живо и показват наистина страхотен атакуващ футбол. Основните притеснения са около защитата, но в пет мача Аржентина е допуснала само 2 гола и вкарала 17.

Аржентина 5:0 Канада 24 май
Аржентина 4:0 Хаити 6 май
Аржентина 1:0 Германия 3 март
Аржентина 2:1 Ямайка 11 февруари
Аржентина 5:1 Коста Рика 27 януари

Вероятен състав:
Ромеро, Гутиерес, Самуел, Демикелис, Хайнце, Масчерано, Верон, Ди Мария, Меси, Милито, Игуаин


Нигерия


Отборът:
"Супер Орлите" няма да могат да разчитат на най-добрия си футболист - халфът на Челси Джон Оби Микел. Диксън Етуху ще трябва да го замени, а задачата да спре Лео Меси няма да е лесна. Освен този обаче, Нигерия няма други проблеми в състава си.

Форма:
Сякаш постепенно Нигерия набира скорост, а шведският треньор на тима е амбициран да достигне максимално напред в турнира и програмата му бе изчислена така, че отборът да е в топ форма за старта.

Нигерия 3:1 Северна Корея 6 юни
Нигерия 1:1 Колумбия 30 май
Нигерия 0:0 Саудитска Арабия 25 май
Нигерия 2:0 Нигер 12 март
Нигерия 5:2 Конго 3 март

Вероятен състав:
Енйеама, Одиа, Йобо, Шиту, Тайво, Етуху, Харуна, Каита, Одемвиге, Обина, Айегбени


Прогноза


Този път няма място за колебаене. Изключително трудно ни да си представим как Аржентина губи с всичкия този талант в състава от отбора на Нигерия. С такава мощ в атака, срещу далеч не толкова класния тим на Нигерия, очакваме разлика от минимум два гола. Единствената притеснителна идва от "тактическия гений" на Марадона, но дори и той изглежда недостатъчен да спъне "гаучосите" в този мач.


Резултат: 3:0