Селекционерът на Нигерия Ларс Лагербак няма никакво намерение да осигурява допълнителна стража за звездата на Аржентина Лионел Меси. Шведът ще изиграе днес първия си състезателен мач начело на "Супер Орлите" и определено ще опита да ограничите полето за изява на аржентинските звезди, но няма да има специално отношение към никого от тях.

"Играем с Аржентина, не с Меси. Така че няма да има играч, натоварен със задачата да го пази", сподели на офиицалната пресконференция наставникът на Нигерия.

Лагербак вече има опит в двубоите с "гаучосите". През 2002 година той изведе родната си Швеция до 1:1 срещу Аржентина в мач от световното първенство в Южна Корея и Япония, резултат, който тогава попречи на южноамериканците да преминат групите.

"Когато играеш срещу много добър отбор, какъвто е Аржентина, трябва представянето на целия ти тим да е на ниво, иначе няма начин да победиш", обяснява още тактикът.

"За мен футболът е комбинация от индивидуалните умения в отбора и правилната им организация. Когато контролираме топката, искаме да атакуваме възможно най-много, но разбира се, да го правим с ум."

Нападателят на нигерийците Обафеми Мартинс също сподели, че ще е глупаво да бъде пазен само Меси, когато Аржентина разполага с един куп играчи, способни да решат мача на "Елис Парк".

"Хората говорят за Меси, но забравят колко още добри футболисти има Аржентина, като Карлос Тевес и Диего Милито. Това е отборна игра и ние също имаме нашите звезди. Мачът определено е важен за всички."