Селекционерът на Нигерия Ларс Лагербак остана изключително разочарован след загубата от Аржентина с 0:1 в първия мач на "Супер Орлите" на световното първенство. Габриел Хайнце вкара единственото попадение с глава още в 6-ата минута след груба грешка на защитата на африканците.

"Беше нелепо, защото една наша грешка доведе до гола", ядосваше се на пресконференцията шведът - "Моментна липса на концентрация доведе до попадението им, но така е в мачовете на това ниво."

Ако не беше феноменалният вратар на Нигерия Винсен Енйеама, резултатът можеше да бъде и много по-различен, като тогава Лагербак трябваше да съжалява за още много грешки.

Едно нещо, за което специалистът има защо да е притеснен обаче, е контузията на Тайе Тайво, който получи разтежение при опит за изстрел от дистанция, един от най-опасните в мача.

"Надявам се Тайво да е добре. Не съм говорил с него, нито с медицинския щаб, но наистина се надявам да няма нищо сериозно", заяви Лагербак.

Шведът бе запитан и защо не се е здрависал с Марадона след последния съдийски сигнал и дали има проблем между тях, но той категорично отрече нещо подобно.

"Изпитвам огромно уважение към Марадона и бих се здрависал с него, разбира се. Това обичай ли е? Според мен, можеш да се здрависаш по всяко време."

Накрая Лагербак обърна поглед и към предстоящия мач с Гърция на 17 юни. Южните ни съседи днес смаяха света с безобразна игра и логично загубиха с 0:2 от Южна Корея.

"Сега най-важното нещо е да се подготвим за следващия двубой и да го спечелим. Не видях много от Южна Корея - Гърция, само няколко минути, преди да тръгнем от хотела."