Гърция - Нигерия, "Фрий Стейт" (Бломфонтейн), 17:30 часа - пряко в Gol.bg


Гърция:


Отборът продължава да търси първия си гол на световни финали, след като в първия кръг бе надигран тотално и победен с 2:0 от Южна Корея. През единственото си друго участие на Мондиал - през 1994 година елините загубиха и трите си мача - срещу Аржентина, Нигерия и България. По ирония на съдбата Гърция сега е в група точно с Аржентина и Нигерия. В състава по всяка вероятност ще се завърне Сотирис Кирякос, което би трябвало да донесе стабилност в защита, което е най-голямата сила на гърците.


Форма:


12 юли: Южна Корея - Гърция 2:0

2 юни: Гърция - Парагвай 0:2
25 май: Гърция - Северна Корея 2:2
3 март: Гърция - Сенегал 0:2
18 ноем: Украйна - Гърция 0:1

Вероятен състав:
Цорвас, Сейтаридис, Винтра, Кирякос, Торосидис, Пацацоглу, Кацуранис, Карагунис, Салпингидис, Самарас, Гекас


Нигерия:


Също като Гърция, нигерийците записаха загуба в първия си мач и имат нужда от задължителна победа, за да запазят шансовете си за продължаване напред. За разлика от гърците обаче, загубата на Нигерия не бе толкова позорна, тъй като бе срещу могъщата Аржентина с Лео Меси, а в големи части от мача показаха много прилична игра. По всяка вероятност в атака като титуляр ще започне Обафеми Мартинс, който срещу Аржентина бе резерва.


Форма
:

12 юли: Аржентина - Никерия 1:0

6 юни: Нигерия - Южна Корея 3:1
30 май: Нигерия - Колумбия 1:1
25 май: Нигерия - Саудитска Арабия 0:0
3 март: Нигерия - Конго 5:2

Вероятен състав:
Енйеама, Одиа, Шиту, Йобо, Тайво, Етуху, Лукман, Кайта, Айегбени, Мартинс, Обина


Прогноза:


Напрежението може да налее олово в краката и на двата отбора. По-напечено обаче е положението за Гърция, на която предстои мач с Аржентина в третия кръг. Докато Нигерия дори и при равенство ще има далеч по-реалистична възможност при финалния си мач с Южна Корея. Поради тази причина Нигерия може да си позволи да приеме играта в собствената си половина и да бъде двойно по-опасна на контраатаки, използвайки най-голямата си сила - бързината. През 1994 година Нигерия победи Гърция с 2:0. Интересно дали съдбата може да се повтори.

Резултат: 0:2