Ото Рехагел отдавна е влязъл в историята. Още през 2004 г., когато направи Гърция европейски шампион. Но днес немският специалист отново счупи рекорди. Първо стана най-възрастният треньор в историята на световните първенства със своите 71 години. А после спечели първа победа за Гърция на мондиал в историята.

Южните съседи губеха в резултата 0:1, но след това Нигерия остана с 10 души след червен картон на Кайта още в 30-ата минута и с голове на Салпингидис и Торосидис Гърция победи.

"Истината е, че мачът започна много зле за нас. Веднага се оказахме догонващи в резултата. Но след това бяхме достатъчно добри, за да не пуснем втори гол. Вярно е, че и червеният картон ни помогна. Но в историята има много мачове, които са печелени от отбора с по-малко играчи на терена", заяви Рехагел.

Следващият съперник на гърците е Аржентина. "Гаучосите" имат 6 точки и равенство ще им гарантира първото място в група "В". Елините обаче се нуждаят от задължителна победа, за да си осигурят място в следващата фаза.

"Чака ни отбор от световна класа като Аржентина. На всички е ясно, че те имат по-добри футболисти от нас. Качествата им са невероятни. Трябва да надскочим себе си в сблъсъка с Аржентина", завърши Рехагел.