Висенте дел Боске ще остане селекционер на Испания и след световното първенство, независимо от представянето на отбора. Това обяви президентът на федерацията Анхел Мария Вияр.

Специалистът наследи Луис Арагонес след Евро 2008 и изведе испанците до 10 победи в квалификациите за Мондиала, което накара специалистите да обявят състава за фаворит №1 за световната титла.

Иберийците обаче бяха шамаросани от Швейцария и загубиха с 0:1 в първия си мач от турнира, което доведе до слухове, че позицията на Дел Боске е застрашена, макар че той има договор до лятото на 2012 година.

"Вярвам в този национален отбор, който е доказал, че може да постига отлични резултати. Въпрос относно бъдещето на Дел Боске изобщо не е актуален, тъй като той подписа договор с нас и ние му имаме пълна вяра", каза Вияр.

"Каквото и да се случи на световното първенство, той ще продължи да бъде национален селекционер. Напълно съм сигурен в това", добави още той. В следващия си мач испанците играят със считания за аутсайдер Хондурас, а след това и срещу Чили.