Участието на Андрес Иниеста в решителния мач за Испания срещу Хондурас тази вечер не е сигурно, тъй като футболистът продължава да изпитва болки в крака. Това обяви селекционерът Висенте дел Боске.

Играчът получи контузия по време на срещата срещу Швейцария, когато бе заменен минути преди края на мача. Първоначално бе обявено, че травмата не е сериозна и той ще успее да се възстанови за следващия сблъсък, но сега това може и да не стане.

"Иниеста продължава да изпитва болки и не е в оптимално състояние", призна Дел Боске, който обмисля как да построи състава си, тъй като победата е абсолютно задължителна.

Испанските журналисти очакват Фернандо Торес да бъде титуляр, а Давид Вия да бъде изтеглен малко вляво. Фабрегас ще се появи в центъра и така иберийците ще бъдат много по-офанзивни.

"Със сигурност няма да променим стила си на игра. Ще се опитаме да имаме инициативата, да контролираме топката, но естествено ще се стремим да бъдем по-точни пред вратата на съперника", коментира треньорът.

"Знаем каква отговорност носим и със сигурност няма да подценим Хондурас, който може да ни създаде проблеми", добави Дел Боске, чийто тим разочарова в първата среща, която загуби с 0:1 и усложни ситуацията си значително, защото сега може да се натресе на Бразилия на 1/8финала.