Чили - Швейцария, "Нелсън Мандела Бей Стедиъм" (Порт Елизабет), 17:00 часа - пряко в Gol.bg


Чили

Отборът: Умберто Суазо имаше проблем с разтегнато сухожилие, но вече е здрав и може да се появи на терена, което ще изпрати Хорхе Валдивия на скамейката.

Форма:

Хондурас - Чили 0:1 (16 юни)
Чили - Нова Зеландия 2:0 (9 юни)
Чили - Северна Ирландия 1:0 (30 май)
Чили - Замбия 3:0 (26 май)
Мексико - Чили 1:0 (16 май)

Вероятен състав: Браво, Исла, Медел, Понсе, Видал, Кармона, Мияр, Санчес, Фернандес, Бесежур, Суазо


Швейцария

Отборът: Филип Сендерос пропуска мача със сигурност, тъй като е контузен и ще бъде заменен от Стив фон Берген. Нападателят Александър Фрай и халфът Валон Бехрами също имат проблеми и е доста вероятно да останат на скамейката.

Форма:

Испания - Швейцария 0:1 (16 юни)
Швейцария - Италия 1:1 (5 юни)
Швейцария - Коста Рика 0:1 (1 юни)
Швейцария - Уругвай 1:3 (3 март)
Швейцария - Норвегия 1:0 (14)

Вероятен състав: Беналио, Лихтщайнер, Грихтинг, Фон Берген, Циглер, Барнета, Инлер, Хюгел, Фернандес, Дердьок, Н'Куфо


Прогноза

Победата на Швейцария над Испания определено хвърли всички в смут и вдигна сериозно очакванията към отбора на Отмар Хицфелд. Нека обаче не забравяме как протече мачът и факта, че "иберийците" можеха да победят с няколко гола разлика. Швейцария не е отбор, който може да бележи, но умее да се възползва от груби грешки в защитата на съперника, след което се брани в стил "Опълченците на Шипка". До известна степен отборът от Алпите напомня на Гърция от Евро 2004. Чили пък демонстрира формата от квалификациите и 1:0 срещу Хондурас бе твърде неточен резултат, с оглед превъзходството на чилийците. Сега в отбора на южноамериканците се завръща Умберто Суазо, докато Швейцария ще трябва да се бори с три контузии, което неминуемо ще отслаби шансовете на Хицфелд. Върху Чили не тегнат такива очаквания, каквито тегнеха върху Испания и очакваме от тях доста по-освободена игра и с оглед на текущото състояние на съставите, прогнозираме трите точки да отидат в лагера на Марсело Биелса.

Резултат: 2:0