Националният селекционер на Чили Марсело Биелса настоява, че Испания все още е фаворит за първото място в Група "Н" на Мондиала, въпреки че "Ла Фурия" загуби от Швейцария с 0:1 в първия си двубой.

Специалистът е готов да изведе своя тим до нов успех, след като вече чилийците победиха Хондурас с 1:0 и спечелиха първите си точки от световните финали.

Сега Чили ще трябва да се пребори с жестоката конкуренция на Швейцария, като именно от този мач ще зависи дали отборът ще успее да си осигури до голяма степен класирането за директните елиминации.

"Испания стигна до това световно първенство с реномето на най-добрия отбор в света и аз мисля, че те все още са такива. Въпреки че загубиха от Швейцария, испанците си остават големият фаворит за първото място в нашата група. От своя страна този успех е изключително ценен за швейцарците", заяви Биелса.

Специалистът също така подчерта, че независимо от резултата срещу Швейцария, той и неговите подопечени ще гонят до дупка победа над Испания в последния им мач от групата.

"Сега сме концентрирани върху Швейцария и ще се опитаме да ги победим, но след това идва мачът с Испания, в който отново ще търсим пълен успех", завърши Марсело Биелса.