Луиш Фабиано се оказа последовател на Диего Марадона. Нападателят на Бразилия обяви пред всички, че не е играл с ръка нарочно при втория си гол срещу Кот д'Ивоар. Той оприличи двата пъти, в които докосна топката с ръка, като "Божията ръка". Това не се понрави много на Диего Марадона.

През 1986 г. на четвъртфинал на световното срещу Англия Марадона вкара гол с ръка във вратата на Питър Шилтън. Реферът Али Бенасьор не видя ситуацията и зачете гола (страничен съдия беше българинът Богдан Дочев). След мача Диего обяви, че това е "Божията ръка".

"Бразилия не играе толкова добре. Но печели, макар и след като използва ръцете си. Явно е, че Фабиано удари два пъти топката с ръка, преди да я вкара. Но това не е Божия ръка", заяви Марадона.

Селекционерът на Аржентина обвини съдията Стефан Ланоа, който допусна гола на Фабиано. "Трагикомичното в случая е, че съдията се смееше след гола. При моя гол срещу Англия, съдията бе раздвоен. Не беше сигурен какво се е случило. А тук реферът бе усмихнат. Какво ви говори това?", допълни Марадона.

Селекционерът на Аржентина коментира и провалите на фаворитите като Франция, Италия и Испания. "Разочарован съм от Франция. Не изживяват добър момент. Нивото на играчите, които имат, би трябвало да им осигури продължаване напред".

"Испания? Мисля, че ще се справят добре. Испания дойде тук, за да вземе световната купа, а всички останали бяхме дошли за второто място. Италия? О, Боже мой! Ще бъде голям скандал като видят това. Но мисля, че и те ще стигнат до осминафиналите", допълни Марадона.