Испания - Хондурас, "Елис Парк Стедиъм" (Йоханесбург), 21:30 часа - пряко в Gol.bg


Испания

Отборът: Очаква се Висенте дел Боске да смени схемата на 4-4-2, като включи в атаката Фернандо Торес редом до Давид Вия. Това означава, че Серхио Бускетс ще остане на пейката. Андрес Иниеста изпита болки при загубата с 0:1 от Швейцария, но е възстановен и ще участва в мача.

Форма:

16 юни: Испания - Швейцария 0:1
8 юни: Испания - Полша 6:0
3 юни: Испания - Южна Корея 1:0
29 май: Испания - Саудитска Арабия 3:2
3 март: Франция - Испания 0:2

Вероятен състав: Касияс, Рамос, Пуйол, Пике, Капдевия, Силва, Шави, Алонсо, Иниеста, Торес, Вия


Хондурас

Отборът: Нападателят Давид Суазо се бори с контузия и се очаква да пропусне сблъсъка с Испания. Хулио де Леон, който пък поради травма пропусна мача с Чили, бе изведен от състава и сменен от Джери Паласиос.

Форма:

16 юни: Хондурас - Чили 0:1
5 юни: Румъния - Хондурас 3:0
2 юни: Азербайджан - Хондурас 0:0
27 май: Беларус - Хондурас 2:2
21 април: Хондурас - Венецуела 0:1

Вероятен състав: Ваядарес, Мендоса, Чавес, Фигероа, Изагире, Алварес, Паласиос, Гевара, Еспиноса, Павон, Нунес

 

Прогноза:

Испания започна с фалстарт участието си на световното първенство, но това може да се окаже добра поличба. В предишните си две участия на Мондиал "иберийците" печелеха всички мачове в групите, но след това отпадаха безславно. Дали сега Испания не е научила урока на Италия, която започва колебливо, но след това набира инерция? Срещата срещу Хондурас би трябвало да е във възможно най-добрия момент, тъй като това сякаш е най-непретенциозният съперник в групата. Интересното е, че на световното през 1982 година Испания и Хондурас правят 1:1, но сега нещата са доста различни. Ситуацията в групата пък може да стане много заплетена, тъй като след като Швейцария загуби от Чили, всеки един от отборите има теоретичен шанс за първото място, тъй като при две победи може да стане въртележка на върха на класирането и головата разлика да реши подредбата. А първото място би било безценно, тъй като в другата група почти сигурен победител ще е Бразилия. Надали Висенте дел Боске ще иска да се срещне с един от основните фаворити за титлата толкова рано и затова Испания ще се опита с всички сили да спечели първото място в своята група. А то минава през победа с голяма разлика срещу Хондурас. Ако играта на Вия, Торес и компания потръгне от самото начало, нищо чудно да станем свидетели на втора разгромна победа за деня.

Резултат: 5:0