Селекционерът на Испания Висенте дел Боске не остана особено впечатлен от представянето на отбора, въпреки че "иберийците" взеха важна победа над Хондурас с 2:0 и останаха в борбата за 1/8финалите.

Европейският шампион обаче отново пропусна редица положения, сред тях и дузпа и това е нещо, което не се хареса никак на мустакатия специалист.

"Най-хубавото от всичко е, че победихме. Истината е обаче, че не съм доволен от играта ни. Имахме отново много положения, които пропускахме, без да се замислим", сподели той.

"От мача с Швейцария подобрихме единствено резултата. Дори в първия мач смятам, че имаше повече хармония в играта ни. Сега това не бе на ниво и с подобно представяне срещу Чили ще страдаме", добави той.

Успех с независимо какъв резултат в последния мач все пак ще прати испанците напред. "Сега имахме много повече пространства, но въпреки това пропуснахме отново ситуации. Имахме проблеми при пасовете. Трябва да внимаваме срещу чилийците, защото те са опасен съперник, който играе директен футбол".

Дел Боске коментира и представянето на Торес и Фабрегас. "Фернандо се връща след контузия, но според мен демонстрира скорост и сила, което е хубаво, въпреки че направи доста пропуски. Сеск се включи добре и почти вкара гол, така че с тях всичко е наред".