Националният селекционер на Хондурас Рейналдо Руеда остана разочарован след загубата с 0:2 от Испания. Той обаче призна класата на "Ла Фурия", заявявайки, че отборът на Дел Боске е твърде голям залък за неговия скромен тим.

Европейският шампион демонстрира много красива игра, но въпреки множеството си голови положения успя да стигне до едва две попадения, които бяха дело на Давид Вия.

Същият той изпусна и дузпа за "Ла Фурия" и пропусна да наниже своя първи хеттрик на това световно първенство.

"Испания бе твърде добър противник за нас. Нормално е да бъдем разочаровано от тази загуба. Имахме план за този мач и се надявахме да успеем да се противопоставим на испанците с него, но за съжаление нещата не се получиха. Определено първият гол на Давид Вия донякъде ни пречупи", заяви Руеда.

"Противникът ни разполагаше с няколко футболисти, които могат да създават опасности само с едно движение, и мисля, че именно това нещо направи разликата в самия мач. Срещу нас имахме един изключително класен и силен отбор", добави специалистът.

В момента отборът на Хондурас заема последното място в Група "Н" с актив от 0 точки, след като отборът загуби мачовете си от Чили и Испания.

Тимът ще играе в петък с Швейцария в последния си двубой от груповата фаза на турнира.