Националният селекционер на Чили Марсело Биелса вярва, че отборът му може да завърши като лидер в своята група "Н" и по този начин да изпрeвари за позицията големия лидер Испания.

Вчера чилийците постигнаха втората си победа на това световно първенство - 1:0 срещу Швейцария. Със същия резултат преди това тимът победи и Хондурас.

На практика на южноамериканците им трябва равенство срещу Испания, за да финишират на лидерската позиция в групата.

Въпреки шестте точки, които отборът натрупа, Биелса не бърза да се радва толкова много, тъй като ясно осъзнава, че тимът му все още не си е гарантирал мястото в директните елиминации.

"Още не сме си гарантирали мястото в следващия кръг и трябва да се борим за него с всички сили", заяви Биелса на пресконференцията след вчерашния мач с "кръстоносците".

Бившият треньор на Аржентина търси нещо повече от класиране в директните елиминации. Той иска отборът му да демонстрира надмощието си в групата и да изправари Швейцария и Испания за първото място.

"Ще се опитаме да финишираме на върха на нашата група", призна специалистът.

Определено до този момент звездата на отбора Алексис Санчес наистина впечатлява с изявите си. Чилийците пък успяха да се превърнат в една от многото приятни изненади на това световно първенство, най-вече благодарение на своята тактическа постройка - 3-3-1-3.

И въпреки че отборът ще играе с Испания в последния си мач от групата, а "иберийците" имат страхотни изпълнители във всички позиции, Биелса няма никакво намерение да се откаже от своята постройка.

"В петък ще видите същата схема отново. Това е най-добрият възможен начин да се противопоставим на опонентите си", завърши селекционерът на Чили.