Гърция - Аржентина, "Питър Мокаба Стедиъм" (Полокване), 21:30 часа - пряко в Gol.bg

Гърция:


Отборът: Гърците започнаха с неприятна загуба с 0:2 от Южна Корея. Играта в този мач бе неубедителна и коментаторите заговориха дали няма да се повтори представянето на "елините" от единственото им предишно участие на световни финали. През 1994 година Гърция бе в една група отново с Аржентина, Нигерия, както и България. Тогава отборът записа 3 загуби и не вкара нито един гол. Мрачната статистика обаче бе прекъсната в следващия мач на Гърция, която победи с 2:1 останалата с 10 души Нигерия.


Форма:


17 юни: Гърция - Нигерия 2:1

12 юни: Гърция - Южна Корея 0:2
2 юни: Гърция - Парагвай 0:2
25 май: Гърция - Северна Корея 2:2
2 март: Гърция - Сенегал 0:2


Вероятен състав:
Цорвас, Сейтаридис, Винтра, Кирякос, Торосидис, Пацацоглу, Кацуранис, Карагунис, Салпингидис, Самарас, Гекас


Аржентина:


Отборът: Представянето на "гаучосите" на Мондиала е в пълен противовес с играта им на квалификациите преди това. Освен това играта на Аржентина е доста по-добра от тази на мнозина други фаворити. Двете победи в първите два мача в групата почти сигурно класират отбора на осминафиналите, но все още има теоретична възможност отборът на Марадона да отпадне след някаква луда въртележка и загуба с поне 3 гола от Гърция. Диего Марадона може би ще даде почивка на някои от титулярите, но Меси със сигурност ще играе.


Форма:

17 юни: Аржентина - Южна Корея 4:1

12 юни: Аржентина - Нигерия 1:0
24 май: Аржентина - Канада 5:0
6 май: Аржентина - Хаити 4:0
3 март: Германия - Аржентина 0:1


Вероятен състав
: Ромеро, Отаменди, Демикелис, Бурдисо, Кристиян Родригес, Макси, Болати, Верон, Меси, Милито, Агуеро


Прогноза:


Ото Рехагел вероятно ще заложи на познатата си желязна защита, докато Аржентина няма да се напъва кой знае колко, след като се намира в доста добра позиция в класирането. Това обаче може да се окаже още по-голям катализатор за играта на "Албиселесте" - Меси, който играе за удоволствие, е възможно най-опасен. Предвиждаме силно първо полувреме за Аржентина и малко по-спокойна игра след почивката. Финалният натиск на Гърция може да доведе до един гол, но въпреки това той няма да е достатъчен дори за равенство.


Резултат: 1:2