Нигерия - Южна Корея, "Дърбан Стедиъм" (Дърбан), 21:30 часа - пряко в Gol.bg


Нигерия

Отборът: Сани Кеита ще пропусне със сигурност мача, тъй като си изпроси глупав червен картон в двубоя срещу Гърция, загубен с 1:2. Бранителите Тайе Тайво и Елдерсон имаха леки проблеми след мача с южните ни съседи, но ще са на линия за днешната среща. Нигерия има всички шансове за класиране и по всяка вероятност ще заложи на най-доброто, с което разполага.

Форма:

17 юни, Гърция - Нигерия 2:1
12 юни, Аржентина - Нигерия 1:0
6 юни, Нигерия - Северна Корея 3:1
30 май, Нигерия - Колумбия 1:1
25 май, Нигерия - Саудитска Арабия 0:0

Вероятен състав: Енйеама, Шиту, Одия, Йобо, Тайво, Одебвинге, Етуху, Лукман, Обаси, Айегбени, Мартинс


Южна Корея

Отборът: Треньорът Хю Юн-Моо няма абсолютно никакви проблеми със състава си. Всички титуляри са на линия за днешния сблъсък и няма причина някой от тях да не бъде пуснат в игра.

Форма:

17 юни, Аржентина - Южна Корея 4:1
12 юни, Южна Корея - Гърция 2:0
3 юни, Испания - Южна Корея 1:0
30 май, Южна Корея - Беларус 0:1
24 май, Япония - Южна Корея 0:2

Вероятен състав: Сун-Рион, Ча Ду-Ри, Юн-Хю, Юн-Соо, Юн-Пьо, Джи-Сун, Юн-Воо, Сун-Юн, Чун-Юн, Чу-Юн, Дон-Гук


Прогноза

Едно е ясно, Южна Корея и Нигерия ще се стремят докрая към победата, което обещава двубоят да бъде много динамичен и интересен. Нигерия бе надиграна от Аржентина в първия мач, а после загуби злощастно от Гърция, след като Кеита си изпроси червен картон и "Супер орлите" не удържаха натиска на южните ни съседи. Днес обаче те ще бъдат много по-внимателни. Южна Корея започна изненадващо силно с победа над гърците, но после бе свалена на земята от Аржентина. Макар и азиатците да изглеждат като по-вероятния победител, според нас Нигерия ще вложи всичко в този двубой и ще се добере до трите точки.

Резултат: 2:1