Отборът на Южна Корея успя да премине груповата фаза на Мондиала, след като завърши на второ място в своята Група "B".

Класирането на тима за 1/8 финалите стана факт след равенството 2:2 срещу Нигерия, благодарение на което Джи Сунг Парк и компания завършиха с 4 точки с актива си на второто място в своята група.

Иначе корейците изиграха страхотен мач със "Супер орлите". Определено срещата между двата тима бе един от малкото зрелищни и интересни двубои на този Мондиал.

Момчетата на Ларс Лагербак откриха резултата още в 12-ата минута чрез Калу Уче, но в 36-ата минута Лий Йон-Со изравни.

Нападателят на Монако Парк Чу-Юн се разписа в 49-ата минута и обратът в мача стана пълен, но все пак нигерийците успяха да вкарат изравнителен гол чрез Якубу, който бе точен в 70-ата минута от дузпа.

На 1/8 финалите корейците ще играят с Уругвай, който завърши на 1-ото място в Група "А".

Като цяло може да се каже, че корейците започнаха мача по-силно и можеха да открият резултата още във 2-ата минута, когато Чун Йон-Лий направи невероятен пропуск, след като не успя да отклони с крак във вратата на Енйеама центриране на свой съотборник.

В първите десетина минути азиатците демонстрираха надмощие на противника си, но в 12-ата минута Уче Калу изненада неприятно Джи Сунг Парк и компания, откривайки резултата.

Нападателят засече по перфектен начин центриране на Чиди Одиа и не остави шансове на стража на корейците.

Отборът на Нигерия продължи да натиска своя противник и в 35-ата минута резултатът вече можеше да е 2:0, но ударът на Калу Уче срещна лявата странична греда.

Все пак обаче корейците успяха да покажат зъби и това си пролича в 37-ата минута, след като Юн Сон-Лий успя да засече с глава центриране на свой съотборник и не остави шансове на Винсен Енйеама.

До края  на полувремето мачът се доиграваше и двата тима не успяха да сътворят нищо опасно пред вратите си. В началото на втората част обаче корейците осъществиха пълен обрат, след като звездата на френския Монако Парк Чу-Юн бе точен от фаул от около 20 метра на вратата на Енйеама.

Щурмовакът хладнокръвно изпълни статичното положение и даде преднина на своя отбор в 49-ата минута. Като цяло двата отбора си поделяха инициативата на терена, но ситуациите пред двете врати не бяха много.

В 67-ата минута корейците можеха да вкарат и трети гол, но Енйеама трябваше да се намесва след удар на Парк.

Нигерия от своя страна също натискаше здраво противника си и в 70-ата минута "Супер орлите" успяха да изравнят резултата, след като Якубу Айегбени бе точен от дузпа.

До края на мача двата отбора се опитаха да си вкарат още попадения, но това така и не стана. В крайна сметка мачът завърши при равенство 2:2 и Южна Корея финишира на 2-ата позиция в своята група с актив от 4 точки. На 1/8 финалите азиатците ще срещнат Уругвай.

Нигерия пък от своя страна завършва този Мондиал само с една точка в актива си.

НИГЕРИЯ - ЮЖНА КОРЕЯ
[1:0] Уче Калу 12'
[1:1] Лий 36'
[1:2] Парк Чу-Юн 49'
[2:2] Якубу 70'

НИГЕРИЯ: Енйеама, Йобо (47 - Ечиехиле), Алофаби, Шиту, Одиа, Аила, Етуху, Кану (60 - Мартинс), Якубу (73 - Обина), Уче, Обаси;

ЮЖНА КОРЕЯ: Джун Сун-Рион, Чо Юн-Хюн, Лий Юн-Пьо, Лий Юн-Со, Ча До-Ри, Парк Джи-Сун, Ким Юн-Воо, Ки Сун-Юн, Лий Чун-Юн, Парк Чу-Юн, Йом Ки-Хюн (68 -  
Ким Нам-Ил);