Капитанът на Южна Корея Джи Сунг Парк бе изключително щастлив след снощното равенство 2:2 срещу Нигерия, благодарение на което азиатците се класираха за 1/8 финалите на Мондиала в Южна Африка.

"Това бе един исторически ден за нас. Пишем историята на този отбор", заяви Парк пред официалния сайт на ФИФА след мача със "Супер орлите".

"Успяхме да излезем от тази изключително трудна група. Аржентина бе големият фаворит за спечелването на първото място и видяхте, че това наистина стана. Просто те нямаха конкуренция. Другите три отбора пък бяхме на едно ниво и всеки един от нас имаше шансове да излезе от групата, завършвайки на второто място", добави звездата на корейците.

"Имахме доста трудни моменти срещу Нигерия. Техният отбор игра наистина много силно, но и ние не им отстъпвахме по този показател. Успяхме да останем концентрирани до самия край и владеехме инициативата, въпреки че получихме изравнителен гол", завърши асът на Манчестър Юнайтед.

От своя страна авторът на втория гол за корейците Парк Чу Йунг смята, че е имал късмет при изпълнението на фаула, след който падна второто попадение за "Таегукските войни".

"Имах късмет при този гол. Наистина е страхотно, че успяхме да продължим напред в турнира. Това е един паметен ден за нас", призна голмайсторът на Монако.