Националният селекционер на Аржентина Диего Марадона остана изключително доволен от победата над Гърция с 2:0, благодарение на която "гаучосите" завършиха своята квалификационна група "B" с пълен актив от точки.

На 1/8 финалите дон Диего и компания ще имат за съперник отбора на Мексико, който финишира на втората позиция в Група "А".

Легендарният футболист призова журналистите на пресконференцията след мача с "елините" да се извинят на отбора за всички критики, които са отправили към него преди Мондиала.

"Всичко, което казаха много от вас преди това световно първенство, не е вярно. Вие демонстрирахте липса на уважение към футболистите ми. Сега трябва да се извините за това, защото тези играчи показаха страхотна игра и по страхотен начин спечелиха трите си мача от груповата фаза на турнира", заяви Марадона на пресконференцията след мача с гърците.

"Ние сме задължени да се представим силно, защото защитаваме цветовете на нашата родина Аржентина. Същите тези играчи играха в квалификациите и аз им дадох шанс да бъдат и на Мондиала, защото те заслужиха правото си да бъдат част от този отбор", добави специалистът.

"Всеки може да направи грешка, но просто ние трябва да имаме сили да се извиним. Сега, след като преминахме груповата фаза, започват наистина трудните мачове. Винаги говорим за отбори като Германия, Италия и Бразилия. Били играли зле, но те винаги достигат много напред в турнира", не пропусна да отбележи дон Диего.

"Сега ни предстои мач срещу Мексико, който се очертава да бъде много труден. Срещу нас ще имаме един наистина много сериозен противник, който заслужава уважение", каза още той.

В края на пресконференцията, Марадона изрази възмущението си, че гръцките национали са играли твърде грубо срещу голямата звезда на тима Лионел Меси.

"Добре известния феърплей изобщо го нямаше на терена. Веднага щом топката попадаше в Меси, той падаше на тревата, фаулиран от някой футболист на гърците. Съдията пък не направи нищо на терена и явно не свиреше по правилата", завърши Диего Марадона.