Нападателят на Испания Давид Вия няма да бъде наказан за случая с хондурасеца Емилио Асагире от двубоя между двата състава в понеделник.

Инцидентът стана в края на първото полувреме, когато защитникът настъпи съперника си, който му отговори с леко плесване по лицето. Японският съдия не отсъди нищо, само предупреди играчите да внимават.

От централата искаха да разберат дали японският рефер Юичи Нишимура умишлено е решил да не отсъди нищо, или просто не е видял какво е станало. Явно се оказва, че той е преценил да действа по този начин в ситуацията.

"След като проучи случая, Дисциплинарната комисия на ФИФА прецени, че не е необходимо да наложи наказание на Давид Вия", заяви говорителят на централата Пека Одриосола.

Това е отлична новина за испанците, които се нуждаят от победа в последния мач срещу Чили, за да се класират напред. Вия вкара и двата гола на отбора до този момент на турнира и при положение че Фернандо Торес не е във форма, се оказва жизненоважен за силно представяне на "иберийците".