Халфът на Испания Шави Ернандес продължава да вярва, че тимът може да спечели световната титла със своя стил на игра, изпълнен с много подавания и контрол върху топката.

Иберийците записаха победа и загуба в първите си 2 мача и утре се нуждаят от задължителен успех срещу Чили, за да продължат напред. Шави обаче остава оптимист.

"Силно се надявам, че ще триумфираме. Загубата от Швейцария бе разочароваща, но след това бихме Хондурас и сега всичко зависи от нас. Нормално е да има съмнения след поражението, но ние знаем на какво сме способни и сме уверени, което е най-важното", каза Шави в интервю за вестник "АС".

"Наистина е проблем, че в атака доста изпускаме (49 удара и едва 2 гола), така че именно това е нещото, което трябва да подобрим. Необходимо е да бъдем по-агресивни в предни позиции и ако това стане, всичко ще бъде наред", добави той.

"Сигурен съм, че ако един отбор доминира на терена, владее топката и контролира мачовете, може да спечели. Точно това е нашият стил. Загубихме едва два мача за година (срещу САЩ и Швейцария) и това бе така, защото просто нямахме късмет", изтъкна още Шави.

"Срещу Чили е ясно, че няма да бъде лесно, а след това можем да играем срещу Бразилия, но това не ме притеснява. За мен е важно да разкрием потенциала си. Има напрежение, но това е нормално. Ако един отбор иска да постига успехи, трябва да се справи с него и мисля, че ние имаме опита да направим това", запазва спокойствие играчът.