Националният селекционер на Испания Висенте Дел Боске призна, че той и неговите футболисти не се считат и никога не са се считали за фаворити за спечелването на титлата на Мондиала.

"Ла Фурия" ще се изправи днес в съдбовен мач срещу Чили, след който ще стане ясно дали ще се класира за 1/8-финалите на световното първенство.

Испанците имат три точки в актива си, след като преди броени дни надвиха Хондурас с 2:0. В първия си мач от Мондиала пък момчетата на Дел Боске тотално надиграха Швейцария, но загубиха с 0:1.

Сега испанците ще трябва да хващат "последния влак" за директните елиминации. Отборът го устройва единствено победа над Чили и нищо друго.

Южноамериканците вече имат шест точки в актива си, а Швейцария също вероятно ще натрупа същия точков актив, след като днес има лесната задача да победи тоталния аутсайдер Хондурас.


"Ние дойдохме в ЮАР, за да участваме на световното първенство и да се опитаме да се преборим с конкуренцията на другите отбори. Никога не сме се считали за фаворит на Мондиала и не сме казвали, че сме такъв. Намираме се в трудна група и уважаваме всеки един противник в нея", заяви Дел Боске на пресконференцията преди мача с чилийците.

"В моята кариера като треньор и играч аз съм участвал в много ключови мачове като този срещу чилийците, който ни предстои да изиграем. Знам, че ни трябва само победа, за да продължим напред и силно се надявам да я постигнем", добави специалистът.

"Чили е един много добър отбор и го доказа досега. Не случайно имат вече две победи и пълен актив от точки. Те са труден за побеждаване отбор и имат изключително бързи нападатели", завърши селекционерът на Испания.