Националният селекционер на Чили Марсело Биелса е готов на всичко, за да изведе родината си до исторически успех над Испания в днешния изключително важен мач между двата тима.

Чилийците се намират в много добра позиция и имат шест точки в актива си, след като постигнаха последователни победи над Хондурас и Швейцария в груповата фаза.

Отборът на Биелса го устройва и равенство с Испания, за да се класира на директните елиминации, но при "Ла Фурия" нещата стоят по съвсем различен начин.

Момчетата на Висенте Дел Боске имат остра нужда от победа, за да си осигурят участие на 1/8-финалите, тъй като имат само три точки в актива си до този момент.

В другия мач пък Швейцария играе с тоталния аутсайдер Хондурас и едва ли ще пропусне възможността да увеличи точковия си актив.

"Ще играем само за победа срещу Испания. Знам, че и равенство ни устройва като резултат, но просто ще е изключително трудно да играем за него и да го постигнем. А и моят отбор винаги играе за победа, сега няма да е по-различно. Не ни е страх от испанците", заяви Биелса на пресконференцията преди мача.

"Знам, че моите футболисти имат качества и смятам, че имаме сили да победим Испания. Дали това ще стане, ще видим след самия мач. Силно искаме да преминем груповата фаза", добави аржентинският специалист.