Чили - Испания, "Лофтус Версфелд Стедиъм" (Претория), 21:30 часа - пряко в Gol.bg


Чили

Отборът: Треньорът Марсело Биелса не може да разчита на Карлос Кармона, който е контузен и на Матияс Фернандес, който е наказан. Родриго Мияр и Хорхе Валдивия ще се появят в титулярния състав.

Форма:

21 юни, Чили - Швейцария 1:0
16 юни, Хондурас - Чили 0:1
9 юни, Чили - Нова Зеландия 2:0
30 май, Чили - Северна Ирландия 1:0
26 май, Чили - Замбия 3:0

Вероятен състав: Браво, Медел, Понсе, Хара, Исла, Мияр, Валдивия, Видал, Алексис Санчес, Суазо, Бесежур


Испания

Отборът: Доста вероятно е Андрес Иниеста да се появи в титулярната единадесеторка на Испания днес. Това означава, че Хесус Навас ще бъде оставен на резервната скамейка и "иберийците" ще придобият малко по-атакуващ вид.

Форма:

21 юни, Испания - Хондурас 2:0
16 юни, Испания - Швейцария 0:1
8 юни, Испания - Полша 6:0
3 юни, Испания - Южна Корея 1:0
29 май, Испания - Саудитска Арабия 3:2

Вероятен състав: Касияс, Рамос, Пике, Пуйол, Падевия, Алонсо, Бускетс, Шави, Иниеста, Вия, Торес


Прогноза

Това определено обещава да бъде един от най-интригуващите мачове на световното първенство. Два атакуващи отбора се изправят един срещу друг в търсене на победата на всяка цена, тъй като загуба може да ги остави извън осминафиналите. Чили показа модерен атакуващ футбол и успяваше да се брани прекрасно, но южноамериканците не са били поставяни под натиска на Давид Вия и Испания. Европейските шампиони пък разочароваха със загубата си от Швейцария, която обаче далеч не дойде след разочароващо слаба игра, а след доста сериозна доза късмет в тима на "кръстоносците". Везните изглеждат леко наклонени в полза на Испания, която разполага с повече класа, но да се подцени Чили ще бъде грешка. Все пак възпитаниците на Дел Боске изглеждат по-вероятния победител, но битката определено ще е близка.

Резултат: 1:2