Давид Вия продължи с отличното си представяне и отбеляза фантастичен гол за Испания във втори пореден мач, като се разписа срещу Чили. По този начин той вече е най-резултатният испански играч на световни финали.

Това бе неговото 6-о попадение на Мондиали, като по този начин изпревари Емилио Бутрагеньо, Фернандо Йеро, Раул Гонсалес и Фернандо Мориентес, които останаха с по 5. Преди 4 години Вия се разписа на 3 пъти в Германия и досега също има толкова попадения.

Следващото постижение, което може да изравни, е да се разпише на 3 поредни първенства, което досега са правили Йеро и Раул. Затова обаче Вия все пак ще трябва да изчака още 4 години.

Освен това новото попълнение на Барселона стана първият испански играч с 10 попадения на големи първенства. На Евро 2008 нападателят наниза 4 гола и като се има предвид, че не спира да бележи и е в разцвета на силите си, е почти сигурно, че ще увеличи сметката си в бъдеще на подобни форуми.

В същото време Вия вече има 41 попадения за "Ла Фурия", само с 3 по-малко от Раул, който все още е лидер във вечната ранглиста на испанските голмайстори, но това едва ли ще продължи дълго време.

През тази година година той е успял да се разпише вече 6 пъти. Рекордът му е от 11 попадения за една календарна година, което постигна през 2008 и 2009, но сега спокойно може да го подобри.