Националният селекционер на Испания Висенте Дел Боске остана много доволен от победата над Чили с 2:1, благодарение на която "Ла Фурия" завърши като лидер в своята група "Н".

Давид Вия и Андрес Иниеста вкараха головете за испанците през първото полувреме, а в началото на втората част чилийската резерва Мияр намали резултата.

Дел Боске смята, че неговият отбор е демонстрирал отличната си форма в най-подходящия момент. В същото време обаче той не пропусна да похвали и чилийския отбор за характера, който е демонстрирал по време на мача.

"Когато загубихме първия ни мач от Мондиала срещу Швейцария, бяхме наистина доста тъжни. Приехме неуспеха изключително емоционално и тежко. Сега обаче след тази хубава победа над Чили, всички в отбора сме изключително щастливи и се надяваме, че ще победим и в следващия ни двубой. Този успех върна нашата увереност", заяви Дел Боске.

"За нас най-важното нещо бе да победим и да се класираме за 1/8-финалите. Чувствахме огромен натиск, тъй като само три точки срещу Чили ни устройваха, за да продължим напред. Знаем, че хората очакват много от нас, и се радвам, че успяхме да оправдаем тези техни очаквания", добави специалистът.

"Ще трябва да похвалим играчите и треньора на Чили, тъй като техният отбор не се предаде и направи всичко по силите си да не загуби мача. Наистина изключително добър и труден за побеждаване отбор", каза още той.

Бившият треньор на Бешикташ и Реал (Мадрид) бе запитан от журналистите защо е сменил Фернандо Торес след само 55 минути игра.

"Неговата смяна беше наложителна, тъй като той имаше проблем с мускулна травма. Слава богу, тя няма нищо общо с контузията му в коляното. Пуснах Сеск, защото имахме нужда от повече контрол в средата на терена в този момент. Радвам се, че той успя да ни помогне", завърши селекционерът на Испания.