Националният селекционер на Швейцария Отмар Хитцфелд остана изключително разочарован от отпадането на неговия тим от Мондиала в Южна Африка.

"Кръстоносците" имаха нужда от убедителен успех над Хондурас с поне 2 гола, но пропуснаха своята възможност да се класират напред в турнира и да се възползват от загубата на Чили от Испания. В крайна сметка мачът между двата тима завърши при нулево равенство въпреки надмощието на швейцарците.

"Ние сме наистина изключително разочаровани от отпадането си. Имахме големи надежди за мача с Хондурас и мислехме, че ще можем да го спечелим и да продължим напред в турнира. За съжаление обаче това не стана", заяви Хитцфелд на пресконференцията след мача.

"Знаехме, че времето ни притиска и правехме доста грешки, и същевременно сбъркахме доста топки. Играта ни в полузащита и нападение не ми допадна никак, бяхме слаби", добави специалистът.

"Имахме нужда да вкараме два гола, но не показахме характер и постоянство. Защитата на Хондурас пък от своя страна бе отлична. Просто не успяхме да я пробием", каза още той.

"Сега ни остава само да се приберем вкъщи и да се концентрираме върху квалификациите за Европейското първенство през 2012 година. Победихме Испания в началото, което бе уникално, но не успяхме да се възползваме в следващите два мача от този наш успех", завърши селекционерът на Швейцария.