Загубата от Испания с 1:2 не успя да помрачи радостта на Марсело Биелса, който бе най-щастливият човек на света, след като Чили се класира за 1/8-финалите на Мондиала.

Южноамериканците се възползваха от равенството между Швейцария и Хондурас и се класираха за директните елиминации, където ще срещнат отбора на Бразилия.

Преди турнира аржентинският специалист се закле, че ще направи всичко по силите си отборът му да стигне възможно най-далеч в него.

"Доволен съм от играта на моите футболисти. Показахме добър футбол и дори през второто полувреме, когато бяхме с човек по-малко на терена, създадохме някои добри възможности за гол", заяви Биелса.

"Определено обаче червеният картон ни подейства донякъде негативно, тъй като умората си каза думата. Показахме сърце и характер и дадохме всичко от себе си на терена, въпреки загубата", добави специалистът.

"В момента съм изпълнен със смесени чувства. Яд ме е от загубата, но същевременно се радвам, че се класирахме за 1/8-финалите. Колкото до предстоящия мач с Бразилия, трудно е да коментираме каквото и да било. Срещу нас ще бъде един отбор, който изповядва агресивен, атрактивен и силов футбол едновременно", завърши селекционерът на Чили.