Немската преса е във възторг след победата с 4:1 над Англия на осминафинал на Мондиал 2010. Бундестимът прегази своя съперник и се класира на четвъртфинал за осми пореден път. Двата отбора се срещнаха за пети път в историята си на световно първенство и Германия излезе победител за четвърти път поред. Единствено в първия сблъсък на финала през 1966 г. Англия печели.

Тогава "Трите лъва" се налагат 4:2 след продължение. Третият гол, дело на Джеф Хърст, и до днес е наричан "фантом". Никой не може да каже със сигурност дали топката е преминала голлинията, или не. Днес също имаше гол "фантом". Вкара го Франк Лампард, но съдията Хорхе Ларионда не видя, че топката премина голлинията и не отсъди попадение.

"Благодарим ви момчета. Беше невероятно!", пише вестник "Билд" и допълва: "Германия умъртви Англия. Освен това си отмъстихме и за гола фантом от 1966".

"Ди Цайт" излиза със заглавие "Един мач, който ще влезе в енциклопедиите. Момчетата на Йоги разгромиха Англия". Списание "Кикер" е по-въздържано - "Германия разгроми Англия". "Ди Велт" допълва: "Германия победи Англия с късмет и отдаденост".

В Англия оплакват гола, който Лампард вкара, но не бе зачетен. "Сън" използва игра на думи в заглавието, като замесва малкото име на Лампард (б.р. Франк означава честен). "Никаква честност" пише "Сън" и допълва, че "трупата на Капело бе разгромена в Блумфонтейн. Една цяла нация оплаква Трите лъва, които бяха убити от немците".

"Дейли Мейл" сякаш е очаквал провала. "Англия бе унижена от Германия", пише изданието. "Безнадеждни, без късмет и извън световното", допълва "Дейли Мейл".