Днес се навършват точно 2 години откакто Испания стана европейски шампион. На 29 юни "Фуриите" победиха Германия на финала на Евро 2008 във Виена. Днес Испания има много важен мач по пътя към осъществяване на новата мечта - световната титла. На пътя на испанците стои Португалия на Кристиано Роналдо.

"Ла Фурия" разполага с един от най-добрите голмайстори на Мондиал 2010 до момента - Давид Вия. Португалия пък мушна 7 гола на Северна Корея. Кристиано Роналдо и компания още не са получили гол на световното и са единственият тим със суха мрежа. Вия обаче се гласи да я порази тази вечер.

Новото попълнение на Барселона има 3 гола на турнира и общо 5 на световни финали. Ново попадение ще го направи единственият испанец вкарвал 6 пъти на световно първенство. Вия обаче не се цели в голмайсторския приз.

"Дали искам да стана голмайстор? Моята първа цел е да победим Португалия. Основната ми цел е не да спечеля приза за реализатор, а да играя на финала. Радвам се на моите голове толкова, колкото и на попаденията на съотборниците", обяви Вия в интервю за "Ас".

За разлика от Вия, колегата му Фернандо Торес все още не е вкарал гол на Мондиал 2010.

"Неговото представяне е добро. Жалко е, че не успя да вкара гол на Чили. Но игра много силно. Най-важното е, че помага на отбора да печели. Възстановяването му навреме бе плод на много жертви от страна на Фернандо. Ние дължим много на него. Не забравяйте, че спечелихме европейската титла с негов гол", каза Вия.

Нападателят на Барселона очаква труден мач срещу Португалия. "Ще ни бъде тежко. Те са много силен отбор, също като нас. Играят колективно и това е много важно. Все още не са допуснали гол на световното, а това е знак колко са стабилни".

"Кристиано Роналдо? Страхотен играч е, но не е единственият ни съперник. Не може да мислим само за него. Ние трябва да мислим да наложим нашия стил. И да внимаваме много, когато ни отнемат топката".