Бразилия победи 3:0 Чили и се класира за четвъртфиналите на световното първенство в ЮАР. Там съперник ще бъде Холандия. Двата отбора са играли вече три пъти един срещу друг на Мондиал. При последните два настоящият селекционер на "Селесао" Дунга бе в отбора на бразилците.

През 1994-та г. Дунга беше капитан на отбора, който съкруши Холандия точно на четвъртфинал. Тогава резултатът бе 0:0 на полувремето, но завърши 3:2 за Бразилия. Головете вкараха Ромарио, Бебето и Бранко. За холандците точни бяха Бергкамп и Винтер.

През 1998-а г. двата тима се срещнаха на полуфинал. Редовното време завърши 1:1 с голове на Роналдо и Патрик Клуйверт. Стигна се до дузпи, при които "Селесао" спечели с 4:2. Дунга вкара една от дузпите. Другите бяха реализирани от Роналдо, Ривалдо и Емерсон. За "Лалетата" вкарват Бергкамп и Франк де Бур, но Коку и Роналд де Бур пропускат и Бразилия се класира на финала.

Единственият успех на Холандия на световни финали срещу Бразилия е през 1974-та г. Тогава в полуфиналната група "Лалетата" печелят с 2:0 с голове на Неескенс и Кройф. На финала обаче Холандия губи от Германия с 1:2.

"Ситуацията е много различна от времето, когато играех аз. От всеки мач на световно първенство се трупа голям опит. Холандия има традиции и винаги притежава изключителни футболисти. Техните играчи са сходни на тези от Южна Америка. Напълно правилно ги наричат "Бразилците на Европа". Те не стоят само в защита и не ритат топката нависоко", заяви Дунга пред "О'Глобо".

"Холандия е труден съперник. Притежава много техника и скорост. Доближава се много до нашия стил. Ще бъде много интересен мач", завърши Дунга.