Треньорът на Аржентина Диего Марадона обяви, че неговият тим има божествена закрила и ще играе на финала на Мондиал 2010. Връзката на Диего и Бог е от много отдавна. Още през 1986 г. аржентинецът обяви, че не неговата ръка е вкарала гол на Англия, а е била тази на Бог.

Вчера в специално включване по аржентинския Канал 13, Марадона заяви, че е сигурен в участието на финала на световното. Журналистите го попитаха дали има шанс "гаучосите" да играят на финала на 11-и юли.

"Спокойно, момчета! Ще ни гледате на финала. Ако Бог иска, ще бъдем там. А аз съм сигурен, че Бог иска", заяви Марадона.

Селекционерът на Аржентина обяви, че въпреки критиките Мартин Демикелис ще започне титуляр срещу Германия утре. "Да, Демикелис ще бъде титуляр. Кой ще му партнира? Дали ще е Бурдисо или Самуел още не съм решил. Ще видим."

Марадона коментира и думите на Бастиян Швайнщайгер, че Аржентина обича да провокира съперниците. "Така ли е казал? Не мисля като него. Ние играем футбол и той ще го види наживо още от първата минута утре", допълни Марадона.