Джанкарло Фисикела ще има на разположение последната Е спецификация на мотора на Рено за финалното състезание от сезона в Бразилия.

След като са направили оценка на стратегията си за надпреварата  на пистата Интерлагос, французите са решили, че това е необходимо в борбата им за спечелването и на двете титли при пилотите и конструкторите. Разликата в класирането между Рено и Ферари е 9 точки и ако Фисикела спечели победата това ще донесе едновременно и двете титли на отбора.

Новия двигател на Фисикела е специално настроен да издържа само едно състезание и има компоненти които имат по-кратък живот. Двигателят е минал изпитанията за издържливост във фабриката на отбора и от Рено смятат,  че не е рисковано да го използват.

Същия подход ще имат и във Ферари, които вече обявиха, че Михаел Шумахер ще разполага със свръхфорсиран двигател, който да му даде максимална мощ за последното състезание в кариерата му.

За разлика от Шумахер и Фисикела Алонсо ще заложи на сигурността и ще използва същият мотор, с който разполагаше в Китай и Япония. Това е Д спецификацията на двигателя, който просто ще бъде използван само за един уикенд.