Полузащитникът на Барселона и националния отбор на Испания Шави Ернандес отхвърли слуховете, че обмисля да се оттегли скоро от Ла Фурия.

Причината е контузията в ахилеса на играча, която може да се окаже хронична и спореди информациите той искал да си спести поне няколко мача през и без това натоварения сезон. Шави обаче бе категоричен:

"Искам категорично да отрека, че желая да напусна националния отбор. Желанието ми е да участвам на европейското първенство, а след 4 години и на световното в Бразилия" каза той.

"Не зная откъде се появиха всички тези информации. Доволен и щастлив съм от всичко, което ми се случва с екипа на Испания. Желанието ми е да играя дори и в контролните срещи" добави Шави.

В последните години халфът е в основата на усхехите на Испания, като според мнозина е най-добрият халф в света. С националната фланелка той има 97 мача, в които вкара 8 гола.

Футболистът коментира и предстоящото дерби с Реал в края на месеца. "Фаворити сме, защото играем у дома. Гледах мача на Мадрид срещу Милан и те играха много силно. Със сигурност ние ще бъдем мотивирани да се представим силно срещу Реал и Моуриньо" отбеляза халфът.