Милан - Палермо, мач от единадесетия кръг кръг на Серия А, 21:45 часа българско време, стадион "Сан Сиро", Милано.

Милан излезе на второ място с победата 3:2 над Бари в миналия кръг, но тази седмица е много важна за тима. Първо има мач с Палермо, който по традиция е труден съперник на росонерите, а след това идва и дербито на Милано. Палермо спечели последните 2 сблъсъка с Милан в Серия А, а победа днес ще прати сицилианците в битката за първите 4 места.

МИЛАН

Групата за мача: Абиати, Амелия, Антонини, Янкуловски, Неста, Папастатопулос, Тиаго Силва, Йепес, Абате, Амброзини, Боатенг, Фламини, Пирло, Зеедорф, Ибрахимович, Индзаги, Пато, Робиньо, Роналдиньо

Контузени: Бонера, Одо, Дзамброта

Наказани: Гатузо

Не са повикани: Одуамади, Ониеву, Страсер, Монтелонго

Вероятен състав: Абиати, Абате, Тиаго Силва, Йепес, Антонини, Фламини, Амброзини, Пирло, Роналдиньо, Пато, Ибрахимович


Прогноза на Gol.bg:


В лагера на Милан се завръщат Тиаго Силва и Антонини, както и Боатенг, който изтърпя наказание. В лазарета остават Бонера, Одо и Дзамброта. Гатузо пък е наказан за тази среща. Треньорът Алегри ще направи някои промени в състава. Защитникът Алесандро Неста ще получи почивка, за да е в добра кондиция за дербито с Интер в неделя.

В тима се завръща Роналдиньо, който ще действа зад нападателите Пато и Ибрахимович. Фламини запазва титулярното си място след гола, който вкара срещу Бари.

Палермо беше в мини криза с 4 поредни загуби във всички турнири, след което спортния директор Валтер Сабатини подаде оставка. Веднага след това дойде победата 1:0 над Дженоа. Освен това в онзи мач с Дженоа в игра за първи път този сезон беше Фабрицио Миколи. Дребничкият нападател се очаква да води атаката на сицилианците заедно Маурисио Пиниля. Голяма заплаха ще бъде и високоценения Хавиер Пасторе.

Прогноза: Милан - Палермо 3:2