Реал Мадрид може и да има двубой от Шампионската лига тази вечер, но главната тема за феновете продължава да бъде предстоящото дерби между столичани и Барселона следващия понеделник, както и завръщането на Жозе Моуриньо на „Камп Ноу”.

Португалецът натрупа опит като помощник на Боби Робсън през 90-те, а след това остана и след раздялата с англичанина, за да се превърне в момента в един от най-добрите треньори в света. Сега обаче е начело на големия враг на Барса и не си прави илюзии по отношение на посрещането.

„Камп Ноу” никога няма да ми прости. Аз съм Персона Нон Грата за барселонистите и очаквам негативно посрещане от тях” заяви Специалния в интервю за сайта на ФИФА.

„Нормално е обаче това да бъде така, защото отстраних Барса с Челси и Интер, а сега съм треньор на най-големия им съперник. Накуп тези неща са твърде много. Миналото няма значение, но настоящето е важно” добавя Жозе.

„Клуб като Реал Мадрид трябва да има ясна организация и структура, а освен това да притежава и собствена философия. Точно за това работим, откакто дойдох тук” казва още Моуриньо и не пропусна да похвали съперника си Хосеп Гуардиола.

„Ако аз бях на мястото на Сандро Росел щях да се опитам да подпиша договор с Пеп за следващите 50 години. Той е местен и е закърмен с идеята на барселонизма още от дете. Той просто е страхотен треньор. Още докато играеше, а аз бях в отбора виждах, че има страхотен потенциал” казва още Моуриньо, който не приема мача като нещо специално.

„Дори и да спечелим в понеделник, следващия ден ще бъде вторник. Ако загубим – пак ще бъде вторник. Затова просто трябва да продължим да работим и да се стремим да се подобряваме. Да, това е специален двубой, но каквото и да се случи едва ли ще реши титлата”.