Следващия сезон във Формула 1 ще бъде този на Световните Шампиони. Причината за това е, че през 2011-та година ще бъде изравнен рекордът за най-много световни шампиони.

След спечелването си на титлата тази година Себастиян Фетел се нареди до Михаел Шумахер, Фернандо Алонсо, Дженсън Бътън и Люис Хамилтън.

Единственият досегашен случай, когато това е ставало бе през 1970-та година. Тогава в един сезон се състезаваха Джак Брабъм, Джон Съртис, Дени Хълм, Греъм Хил и Джаки Стюърт.

Този сезон остана в историята и с това, че Йохан Ринд спечели титлата посмъртно, след като си осигури недостижима преднина на върха, но загина на състезанието в Монца през септември.

Интересното е, че през 2011 можеше да стане истински фестивал на шампионите, тъй като още двама носители на титла бяха близо до завръщане.

Жак Вилньов имаше бе много сериозен в опита си да се върне като собственик на отбора Дуранго, докато Кими Райконен води активни преговори с Рено.

Ако те двамата бяха се завърнали във Формула 1, световните шампиони щяха да са 7. При 24 коли в колоната, това щеше да представлява почти 30% от всички пилоти.