Президентът на УЕФА Мишел Платини ще бъде преизбран за още един четиригодишен мандат, след като стана ясно, че реално той няма никаква конкуренция за поста и няма да има нужда да се провеждат нови избори.

Кандидатите на легендата на френския футбол за президентския пост в европейската централа трябваше да бъдат обявени до сряда полунощ, но се оказа, че няма такива.

Това на практика означава, че Платини ще бъде автоматично преизбран през месец март 2011 година, когато по програма трябва да се проведат изборите.

Официалното становище на УЕФА гласи следното: Към 23-и декември 2010 година има само един обявен кандидат за президентския пост и това е настоящият президент на централата Мишел Платини.

Французинът ще заема поста до 2015 година, което няма как да не го радва.

Легендата на Юве наследи на поста Ленарт Йохансон през 2007 година и оттогава до този момент той наложи не малко сериозни промени в европейския футбол.

Бившият нападател помогна на по-малките футболни страни да вкусят Шампионската лига, след като малко измени регламента на турнира.

Освен това в момента се готви схема, според която разходите на клубовете да бъдат ограничени, което на практика означава, че отбори като Манчестър Сити няма да могат да хвърлят луди пари за нови футболисти.

Очаква се Платини да бъде официално преизбран като президент на УЕФА по време на конгреса на централата в Париж, който ще се проведе на 22-и март.