Холандският халф на Манчестър Сити Найджъл Де Йонг смята, че голямата звезда на тима Карлос Тевес има същото въздействие върху отбора, каквото е имал Кристиано Роналдо върху Манчестър Юнайтед, докато бе част от "Червените дяволи".

"Карлитос е специален тип футболист - това се вижда много ясно. Той е от тези футболисти, които могат да решават изхода на мачовете", заяви Де Йонг.

В неговите твърдения определено има доста истина, тъй като от началото на сезона Тевес буквално влачи на гърба "Гражданите" и благодарение най-вече на гения на аржентинеца, отборът се представя страхотно.

"Карлос значи много за Сити. Той е толкова важен за клуба, колкото беше Кристиано Роналдо за Манчестър Юнайтед, докато играеше на "Олд Трафорд". Двамата си приличат. Карлос иначе е страхотен съотборник и знае много добре, че колективът на терена е нещо много важно. Той знае, че има нужда от останалите момчета, за да вървят нещата.", добави холандецът.

Де Йонг не пропусна да коментира и насладата си от невероятната конкуренция във Висшата лига, която прави първенството едно от най-непредвидимите не само във футболна Европа, а и в целия свят.

"Конкуренцията е жестока, особено през последните две години. Определено има голям напредък за това време. Малките отбори могат да ти създадат наистина големи трудности. Това прави първенството наистина изключително вълнуващо През този сезон всички губят точки", завърши холандецът.