Скандалният нападател на Болтън Ел Хаджи Диуф се забърка в поредната каша. Сенегалецът е арестуван от полицията в Англия, заради побой над съпругата си. Диуф е прибран на топло вечерта на 5 ноември.

25-годишната му съпруга Валери е подала оплакване в участъка за домашно насилие и разказала, че Диуф е разцепил устната й. Нападателят без да се замисли и вкарал няколко крошета. Сенегалецът бил разярен след загубата с 0:1 от Уигън.

"Полицията е извикана на адрес в Болтън в 6.45 часа след обяд на 5-и ноември, след като е подаден телефонен сигнал за насилие", съобщава говорител на участъка, отговарящ за околностите на Манчестър. "Полицаите са арестували 25-годишен мъж, срещу когото е предявено обвинение за насилие. Той е платил глоба, снети са му показания и вероятно по-късно днес ще бъде
освободен, след като се изяснят всички обстоятелства".

Съпругата на Диуф веднага напуснала Англия и отишла при семейството си във Франция. Диуф е освободен под гаранция, но още не се знае дали ще бъде обвинен по случая. Съпругата му Валери е пристигнала при него в Болтън наскоро. Досега тя е живяла във Франция, където преди време играеше Диуф.

Диуф е известен в Англия със скандалния си нрав. Той няколко пъти бе наказван след като наплю съперник и фенове.  През 2003 г. сенегалецът бе глобен 5000 паунда, след като наплю фенове на Селтик след четвъртфинал за Купата на УЕФА между неговия Ливърпул и Селтик.

През ноември миналата година нападателя бе глобен 500 паунда за това, че е наплюл 11-годишен фен на Мидълзбро. Малко след това плюнките на Диуф отнесе и халфа на Портсмът Ариен Де Зеюв. Сенегалецът вече е бил арестуван и друг път за шофиране в нетрезво състояние. 

Инцидентът със съпругата му обаче може да сложи край на кариерата на Диуф в Англия. Макар че Валери е оттеглила обвинението, полицията има снимки и доказателства за побоя.