Българският нападател Крум Бибишков разтрогна договора си с последния в израелското първенство Апоел (Рамат Ган) и в момента си търси отбор. За да поддържа форма, роденият на 02.09. 1982 година в с. Марикостиново футболист тренира с Пирин. Бибишков има впечатляващо начало на кариерата, като още на 15 години е привлечен в мъжкия отбор на "орлетата" от тогавашния наставник Борис Николов. Следват два гола във вратата на Левски в контролен мач, а след това заминава в школата на Байерн (Мюнхен).

Въпреки блестящото начало, Бибишков така и не се превръща в истински терминатор пред вратите. Напротив - като младежки национал го нарочиха, че предпочита да се грижи за външния си вид вместо да си дава зор на тренировките. Следва честа смяна на отборите, като в България той играе за Левски, Марек, Берое, Беласица, Пирин и Литекс, а в чужбина носи фланелката на португалските Маритимо, Пеняфиел и Академика (Коимбра), румънския Стяуа и Апоел (Рамат Ган).

- Изтече инормация, че не те пускат като титуляр в израелския отбор Рамат Ган. Вярно ли е това и защо в момента си в България?
- Прекратих договорните си задължения, защото не желая да играя повече в този слаб отбор. Това е единствената причина да го напусна. Всичко останало е измислици.

- Имаш ли оферти за преминаване в друг отбор?
- Имам оферти и от български, и от чуждестранни отбори. До няколко дни ще има яснота къде ще продължа да играя. Възможно е при добра оферта да склоня да остана и в български клуб.

- В момента си в Пирин Благоевград и тренираш под ръководството на треньора Костадин Ангелов. Обявиха те в някои медии за новото попълнение на орлетата. Това отговаря ли на истината?
- Да, наистина тренирам с отбора на Пирин Благоевград, но това не означава, че ще остана на всяка цена. Ще заиграя там, откъдето ми предложат приемлива оферта.

- Как ти се отразява промяната на отборите, ръководени от различни треньори, с различни медодики и виждания във футбола?
- Понякога много добре, понякога-лошо. Уморих се, честно казано, но така е във футбола. Дано да случа вече отбор, в който да играя по-дълго време и да се успокоя. На моята възраст няма смисъл да подписвам договори за 6 месеца или една година.

- Кой треньор е дал най-много за израстването ти като футболист и от кой клуб си най-доволен?
- Много е относително сравняването на работата на досегашните ми треньори. Все пак на най-високо стъпало поставям Мариано Барето, който ми бе наставник в португалския Маритимо. Престоя ми в този отбор бе много успешен в кариерата. Добре се чувствах и в Байерн Мюнхен и останалите португалски отбори Пеняфиел и Академика Коимбра.

- От работилите в чужбина българи има информация, че като се съберат повече чужденци на едно място, си завиждат и пречат. Така ли е било и с теб?
- В израелския отбор Апоел Рамат Ган Димитър Телкийски и Елин Топузаков ми помогнаха много, въведоха ме още в началото, помагали са ми както на терена, така и извън него.

- Какво е мнението ти за настоящия треньор на А отбора на България Лотар Матеус? Ще успее ли да класира нашите на ЕП и СП?
- Не съм запознат с неговите качества като треньор. Имам отлични впечатления за него като футболист, признат от цял свят, чувам, че е и добър специалист. В момента разполага с добри млади футболисти, играещи в България и чужбина. Дано през 2011 година да се представим на вино в квалификационните срещи и да добием право за участие на ЕП през 2012 година.

- Очакваш ли повиквателна от Лотар Матеус за А отбора?
- Във футбола всичко е възможно. Дано не ме преследват контузии и заиграя така, както аз желая, в сериозен и авторитетен отбор на пролет. Все пак думата за отправена покана за участие в А отбора има единствено Лотар Матеус.

- Къде смяташ да завършиш футболната си кариера. Мислил ли си за треньорска дейност?
- Кога ще завърша кариерата си, само един Господ знае. Засега съм настроен на друга вълна, а именно да заиграя с желание в авторитетен отбор и да се успокоя и да покажа на терена това, което мога, напомняйки за добрите си години. Замислил съм да започна и треньорски курсове.

- Какъв е коментара ти около случилото се в Беласица, Марек, а сега и в Пирин Благоевград?
- Не е приятно, че известни футболни центрове като Петрич и Дупница замряха и се намират в такова лошо положение. Не зная кои са истинските причини, но се надявам Беласица и Марек да се появят отново на футболната карта. Мога да коментирам засега нещата около Пирин. ДЮШ в този клуб е една от най-добрите в България и винаги е произвеждала добри кадри. В момента в отбора на Пирин тренират доста млади момчета, които според мен максимум след една година ще израстнат и отново ще привлекат вниманието на грандовете в българското първенство - ЦСКА, Левски, Литекс. Цяла България знае кои са причините, за да изпадне представителният тим в такова положение. Надявам се да се появят спонсори и със съвместни усилия на всички нива в Благоевград тимът да се подкрепи финансово и Пирин да оцелее в А група.

- Кои са щастливите ти мигове в живота?
- Раждането на сина ми Марсел, който е на 4 години и тича вече след топката. Дали ще ме последва - не знам. Моето задължение е той да израстне жив и здрав. Като футболист имам доста паметни мачове. Ще спомена само две срещи за купата на България с фланелката на Литекс, които спечелихме - срещу Черно море с 1:0 и срещу Пирин Благоевград с 3:0.

- Следиш ли развитието на футбола в българското първенство? Кой е достоен отбор за шампион и носител на купата на България?
- Естествено, като футболист, израснал в българските отбори, следя нещата от близо. Титлата ще си оспорват Литекс и Левски, възможно е в борбата да се намеси и ЦСКА. Армейците изостават в точките, но на пролет не се знае какво ще стане. Ако спечелят преките си двубои, може да се окичат със златните медали. Купата на България ще спечели също някой от тях.

- Какво си пожела за 2011 година?
- Да е живо и здраво семейството ми и всички мои близки. Да се реализирам на терена без контузии и да си намеря подходящ отбор. Когото човек следва мечтите си, рано или късно ги постига.