Кевин Лав все пак ще играе в Мача на Звездите. Комисионерът на НБА Дейвид Стърн определи баскетболиста на Минесота за заместник на Яо Минг в отбора на Запада.

Както е известно китаецът бе определен от феновете да стартира двубоя на 20-и февруари, но тъй като е контузен няма как да играе. Треньорът на състава Грег Попович ще реши кой да започне в началото на срещата.

Лав бе пренебрегнат от треньорите, които определиха резервите за сблъсъка, въпреки страхотния сезон, който прави. Той има средно по 21,4 точки, 15,5 борби и дори е успял в 43% от изстрелите си от тройката (65 от 148 опита).

Лошият баланс на Вълците обаче, попречиха на Лав да намери място в отбора на Запада. Минесота спечели само 11 и загуби цели 37 срещи до този момент, което накара треньорите на отбори да го пренебрегнат.

Сега обаче Дейвид Стърн прецени, че Лав заслужава място в Мача на звездите и така баскетболистът ще дебютира в сблъсъка в третия си сезон в Лигата. Другите кандидати за позицията бяха Ламаркъс Олдридж от Портланд и Зак Рандолф от Мемфис, които също се представят много добре от началото на кампанията.